Köyün 2021 sayımlarında nüfusu 317 olup Tokat'a uzaklığı 45 Km'dir.
Topçam denilen doğa güzellikleri ile doğu bölgede bulunmaktadır. Dağlık bir coğrafya içerisinde bulunmaktadır. Köy halkı göçebe yaşam tarzını benimsemiş, Geygel Türkmenleri'dir. Yerleşik hayata geçince buraya yerleşmişler ve burayı yurt edinmemişlerdir.Köyün etnik yapısına gelince köy Alevi Geygel Türkmen'lerinden oluşmaktadır. Geygeller; Türkmen'lerin bir koludur. Ve bu yüzden orta Asya'dan Anadolu'ya geldiği söylenmektedir. Demircilikle geçinen içe kapalı, yabancılara karşı 15-20 kelimelik gizli bir dil bilen (Gelgece) Türk boyudur. Anadolu'nun değişik yerlerinde Amasya, Tokat , Sivas, Ardahan, Giresun vb. yerlerde serpilmiş olan Geygel Türkmenleri ; Yaylak be kışla arasında göçüp dururdu. Sert yaşam biçimine alışkın bir topluluktur Geygeller. Bu yapılarına karşın; toplumsal yaşamda Geygel kadınları daha belirleyicidir. Bunda Alevi; Aleviliğin de Türkmen kolu olan Kızılbaş inacında olmalarının etkisi de önemlidir.
Bugün ise baktığımızda Geygellerin göçebe hayat tarzını bırakarak yerleşik hayata geçip geçimlerini demircilikten değil tarımdan sağladıklarını söyleyebiliriz.
köyün en sevilen yemeği aşure çorbasıdır. Ayrıca madımak çorbası,pirpirim çorbası vb. yemekleri vardır.Keşkek, bulamaç gibi kendilerine özgü yemekleri de mevcuttur.
Köyün ekonomisi tarım ve haycancılığa dayalıdır. Dağ Köyü olduğundan, orman, geçim kaynaklarından biridir. Mevsimlik göçler verir. Göçebe Geygel  Türkmen'leriden oldukları için ağaç ve bakır işlemeceliği gelişmiştir. Bölgenin kurak olmasından dolayı tarımsal verim çok düşüktür. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak Kanalizasyon şebekesi yoktur.