ADRES
GÖZOVA KÖYÜ MERKEZ / TOKAT
Köy eski bir Rum köyü üzerine inşa edilmiş yörenin en eski yerleşim bölgelerindendir. 1810 lu yıllarda omega diye rum köyü imiş. Köyün yerli sülaleleri vardır. Bunlardan Van'dan, Kars'tan, Kayseri'den ve Amasya'dan gelmiştir. Rumlar zamanında yeşilırmağın karşısı ötegeçe diye adlandırılan bölümde asurlular zamanından kalma yerleşim bölgelerine rastlanmakta hata yerleşik hapis haneler bile inşa edilmiş adına da bu günkü deyimi ile ile hücüre denilmiştir.
köyün en önemli yemeklerinden bat ve baklalı dolmadır. Ayrıcaköyün İstanbul da yardımlaşma derneği vardır. Dernek üye mevcudu 80 kişi olup haziran 1 de köyün geleneksel pikniği vardır.
Tokat/Niksar yolu üzerinde Tokat merkezine 24km uzaklıktadır. Doğusunda çökelikkışla ve kadıvakfı batısında Karakaya ve çamağzı(cincife) Kuzeyinde yazıbaşı(difoy) akbelen(bizeri) Güneyinde bakımlı (mamu) Çöreğibüyük (bağderesi) bulunmaktadır. vadideki en geniş ve verimli araziye sahip olduğundan ovanın ismi omala ovası olarak anılmaktadır. Yeşilırmak havzasının başladığı ilk arazidir. geniş hudutlara sahip ve yörenin en geniş ormanı vardır. ova meyvecilik ve sebze yetiştiriciliği açısından çok verimlidir. son yıllarda sırık domates üretiminde kalite ve verimlilik TSE uygunluk açısından örnektir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Ekrem Şimşek
1999 - Hüseyin GÖKDERE
1994 - Burhan YILDIZ
1989 - Burhan YILDIZ
1984 - İsmet DURAN
1979 - Fevzi ÇEVİK
1974 - Sebati DURAN
1969 - Şükrü YILDIZ
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi vardır ancak ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı mevcut olup Sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır